Technisch Schrijver

 

Hulp nodig met technische documentatie schrijven?

Schouten Translation Services verzorgt alle werkzaamheden die je van een technisch schrijver mag verwachten. Zoals het ontwerpen, schrijven en bijwerken van alle soorten handleidingen en informatieve teksten. Onze kracht ligt in het omzetten van technische informatie naar heldere en begrijpelijke teksten die laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen zijn. Met als doel dat uw documentatie een duidelijke toegevoegde waarde is.

handleiding

Wat voor documentatie schrijven we?

  • Gebruikershandleidingen
  • Werkinstructies
  • Naslaghandleidingen
  • Handboeken
  • White Papers
  • Technische specificaties
  • Help-instructies

Doel

Bij het schrijven van documentatie streven we naar het optimaal beschrijven van de boodschap die past binnen het begripsvermogen en de gedachtegang van de lezer. Want wat voor een vakspecialist als gemeengoed wordt beschouwd kan voor een ander onbegrijpelijk zijn. De doelgroep voor de documentatie wordt dan ook vooraf in samenspraak met de klant bepaald. Een begrijpelijke tekst maakt uw informatie toegankelijk voor de lezer en is dan een toegevoegde waarde.

Documentatie schrijven is specialistisch werk. Bent u zelf ontwikkelaar of nauw betrokken bij een product, dan is het vaak moeilijk te begrijpen hoe een ander er tegenaan kijkt. Het is mogelijk dat je informatie vergeet die een ander nog niet weet, of dat je niet schrijft voor het juiste kennisniveau. Het inhuren van een extern technisch schrijver helpt bij het juist beschrijven van onderdelen en instructies geven aan de gebruiker.

Tijdelijk een technisch schrijver, technisch auteur, technisch documentalist nodig?

Zoekt u tijdelijk of periodiek een technisch schrijver voor documentatiewerkzaamheden, dan kunnen we u graag van dienst zijn. We zijn bekend met de meeste Document Management Systemen (DMS) en Content Management Systemen (CMS) en kunnen snel van dienst zijn. Neem vrijblijvend contact op.